همایش تخصصی امنیت غذایی و محصول سالم


دکتر قلمکاری در همایش امنیت غذایی و محصول سالم گفت: متولی خاصی برای حمایت از تولید محصول سالم در کشور وجود ندارد.

همایش تخصصی امنیت غذایی و محصول سالم به همت کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان و با محورهای تولید محصول سالم ((GAP ، استانداردها، آزمایشگاه های مرجع تایید محصولات سالم ،حمایت از بازار فروش و فرهنگ سازی برگزار شد.

دکتر حمیدرضا قلمکاری رئیس کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان در این همایش امنیت غذایی و محصولات سالم را از مهمترین مولفه های توسعه پایدار دانست و اضافه کرد : امنیت غذایی تاثیر زیادی بر امنیت ملی دارد و به همین خاطر است که متناسب با افزایش جمعیت باید میزان تولیدات محصولات غذایی سالم نیز افزایش پیدا کند .

وی با بیان اینکه در توسعه پایدار سه بخش اقتصاد ، اجتماع و محیط زیست باید با هم به صورت هماهنگ کار کنند گفت: پیش بینی ها نشان می دهد که تا سال ۲۱۰۰ میلادی جمعیت جهان به حدود ۱۱ میلیارد نفر افزایش پیدا خواهد کرد و تا سال ۲۰۵۰ نیز نیاز به افزایش ۱۳۰ درصدی محصولات کشاورزی در جهان داریم اما دیگر زمین پاسخگوی این همه نیاز نخواهد بود .

قلمکاری با اشاره به اینکه سه اصل از اهداف ۱۷ گانه سازمان ملل متحد مرتبط با محصول سالم و امنیت غذایی است اظهار داشت : پایان دادن به گرسنگی ، اطمینان از سلامت زندگی افراد و دسترسی به آب سالم سه اصل مهمی است که این سازمان به کشورهای جهان ابلاغ کرده است و ما نیز برای دست یابی به امنیت غذایی و به تبع آن امنیت ملی می بایست در این مسیر حرکت کنیم .

حمیدرضا قلمکاری امنیت غذایی را موضوعی تاکید شده در اسناد بالادستی به خصوص در برنامه های ۵ ساله توسعه در کشور عنوان و ادامه داد: در ایران و در تولید محصولات کشاورزی توسعه پایدار یا به عبارتی هماهنگی بین اقتصاد ،محیط زیست و اجتماع در نظر گرفته نشده است و به همین خاطر شاهد به هم خوردن تعادل محیط زیستی و تبعات ناشی از آن هستیم.

ادعای سالم بودن ۹۵ درصد از محصولات کشاورزی ایران جای بحث دارد

رئیس کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی با بیان اینکه ایران بین ۱۲۵ کشور جهان از نظر امنیت غذایی رتبه ۸۲ را به خود اختصاص داده است گفت :مطابق با آمار منتشر شده ۲۵ میلیون تن از ۱۳۰ میلیون تن تولیدات مواد غذایی درکشور، دورریز می شود.

وی دو موضوع کمتر بودن میزان مصرف نهاده های شیمیایی و آفت کش ها در تولید محصولات کشاورزی ایران نسبت به میانگین جهانی و سالم بودن ۹۵ درصد از محصولات تولیدی که از سوی مسئولین مطرح می شود را قابل تامل دانست و تصریح کرد : در عین حالی که شاهد اظهار چنین ادعاهایی در کشور هستیم ، می بینیم بسیاری از محصولات کشاورزی صادراتی به خاطر نداشتن استانداردهای لازم از سوی سایر کشورها عودت داده می شوند و بسیاری از مرگ و میرها در ایران نیز بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی به خاطر بیماری هایی است که ارتباط زیادی با سلامت غذا دارند .

قلمکاری ایجاد یک سازمان تخصصی برای برعهده گرفتن و نظارت بر تولید محصول سالم کشاورزی در کشور را لازم دانست و گفت : در حال حاضر در حدود ۱۰ درصد از استانداردهای ملی کشور مرتبط با بخش کشاورزی است که این مهم نیاز به بازنگری دارد زیرا بسیاری از استاندارد های اعلام شده به دهه های گذشته برمی گردد.

حمیدرضا قلمکاری تشکیل ستاد توسعه زیست فناوری که مستقیما تحت نظر معاونت علمی فناوری ریاست جمهور فعالیت می کند را یکی از سازمان هایی دانست که به صورت جدی در زمینه محصولات سالم فعالیت می کند و اظهار داشت : با این وجود ایران در بازار زیست فناوری جهان کمتر از نیم درصد نقش دارد.

وی از طراحی شبکه محصول سالم با عنوان طرح شمس که از سوی ستاد توسعه زیست فناوری در راستای رتبه بندی محصولات کشاورزی تدوین شده است استقبال و ادامه داد : ترویج و فرهنگسازی در تولید و مصرف محصولات غذایی سالم ، کنترل ،ارزیابی و رتبه بندی پیوسته و خرید تضمینی محصولات سالم از جمله نکاتی است که برای تولید محصولات سالم باید بیش از پیش به آن پرداخته شود.


نوشته شده در تاریخ ۷ مهر ۱۳۹۷

دکتر حمیدرضا قلمکاری

عضو هیأت رئیسه، هیأت نمایندگان و رئیس شورای مطالعات استراتژیک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان | دوره نهم


تمامی حقوق برای موسسه‌ی بین‌المللی و غیرانتفاعی ایندکس محفوظ می‌باشد. © ۱۴۰۱