• خانه
  • اخبار
  • توسعه کارآفرینی عملی ترین استراتژی برون رفت از مشکلات اقتصادی و اجتماعی است

در همایش راهکارهای توسعه کارآفرینی در بخش کشاورزی عنوان شد:

توسعه کارآفرینی عملی ترین استراتژی برون رفت از مشکلات اقتصادی و اجتماعی است


به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان در این همایش که به همت کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان برگزار شد، حمیدرضا قلمکاری، رییس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان هدف از برگزاری این همایش را کمک برای تبدیل ایده های نو به کار و توسعه کسب و کار در بخش کشاورزی عنوان کرد.

وی با بیان اینکه در برنامه چهارم و پنجم توسعه متوسط نرخ رشد در کل تولید ناخالص داخلی تنها در بخش کشاورزی مثبت بود، گفت: بر اساس مطالعات انجام شده در اقتصاد کشورهای صنعتی به لحاظ توسعه صنایع پیشین و پسین و رونق بازرگانی فعالیت های کشاورزی، سهم کسب و کار این بخش بسیار قابل توجه است بطوری که در آمریکا با وجود سهم یک درصدی تولید مواد خام کشاورزی در اقتصاد این کشور، سهم کسب و کار ناشی از فرایندهای پیشین و پسین بالغ بر ۱۳ درصد و در مجموع معادل ۱۴ درصد از GDP این کشور را به خود اختصاص داده است. وی افزود: این در حالی است که سهم کشاورزی ایران بر اساس آمار سال ۱۳۹۳در GDP 5/9 و سهم کسب و کار کشاورزی ۱/۲۳ و مجموع سهم کشاورزی و کسب و کار مربوط به آن در کشور ما بیش از ۳۲ بوده است. قلمکاری همچنین سهم کشاورزی ایران در تولید ناخالص ملی را در سال ۲۰۱۵ ، ۱۰ درصد اعلام کرد در حالی که این سهم در چهار کشور برتر از لحاظ ارزش تولید سالانه بخش کشاورزی در چین ۱۰ درصد، در هند ۱۷ درصد، اتحادیه اروپا ۱۸ درصد و آمریکا ۲/۱ درصد بوده است.

رییس کمیسیون کشاورزی در ادامه گفت: امروزه کارآفرینی به عنوان یک راهبرد اثربخش برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها شناخته شده و به معنی فرآیند کشف و بهره برداری از فرصت ها به منظور ارزش آفرینی در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بوده و پایه و اساس توسعه پایدار و همه جانبه تلقی می شود. وی تصریح نمود: توسعه کارآفرینی در ایران به عنوان اجرایی ترین و عملی ترین استراتژی برون رفت از مشکلات اقتصادی و اجتماعی نیازمند شناسایی و رفع موانع آن است. قلمکاری تصریح نمود: ظرفیت سازی برای توسعه کارآفرینی با رویکرد بازار محور و بر اساس نیازهای جامعه در همه سطوح آموزشی می باشد از سوی دیگر توسعه کارآفرینی نیازمند ایجاد زمینه های مناسب برای توسعه فعالیت های تولیدی و خدماتی است. وی افزایش روز افزون تقاضای محصولات کشاورزی، وجود ظرفیت های بالقوه در این بخش، نیاز به سرمایه ارزی اندک، عدم نیاز به تکنولوژی های پیچیده و مزیت اقلیمی را از جمله عوامل فرصت آفرین کارآفرینی در بخش کشاورزی کشور بیان نمود. قلمکاری همچنین تهدید جدی منابع پایه بخش کشاورزی، اعتبارات و سرمایه گذاری های اندک دولتی و خصوصی در این بخش، نیروی انسانی فاقد دانش کافی و مهارت، تغییر کاربری منابع آب، خاک، جنگل و مراتع کشورهمچنین پرداخت یارانه نقدی ماهانه به کشاورزان و کاهش انگیزه تولید و.. را نیز از چالش های این بخش عنوان نمود. رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان در پایان سخنان خود با بیان اینکه اکوسیستم کارآفرینی در بخش کشاورزی از فرصت های زیادی برخوردار است، گفت: کشاورزی با تولید بیش از ۱۱۰ میلیون تن محصولات در سال نقش اساسی در تامین غذای کشور دارد و با این وجود بحث امنیت غذایی فرصت مناسبی است برای ایجاد کسب و کارهای خلاقانه و از بانک های تخصصی کشاورزی انتظار می رود از منابع خاص برای کسب و کارهای جدید تخصیص های واقعی دهند.

پرتال اتاق بازرگانی اصفهان


نوشته شده در تاریخ ۲۷ تیر ۱۳۹۶

دکتر حمیدرضا قلمکاری

عضو هیأت رئیسه، هیأت نمایندگان و رئیس شورای مطالعات استراتژیک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان | دوره نهم


تمامی حقوق برای موسسه‌ی بین‌المللی و غیرانتفاعی ایندکس محفوظ می‌باشد. © ۱۴۰۱