حسین شاه نظری نام کشاورزی است که در سال های اخیر شیوه ی مرسوم کاشت گندم را تغییر داده است و بر اساس این نوآوری توانسته ، هم در افزایش تولید گندم بر واحد سطح و هم در کاهش هزینه ی های کاشت موفق باشد . در این نوع کشت از آبیاری تیپ ( آبیاری نواری و قطره ای ) و فاصله ی ۷۵ سانتیمتری خطوط کشت استفاده می شود و به گفته ی این کشاورز بر خلاف کشاورزی سنتی در این روش هر بذر گندم در بین ۱۰ تا ۱۵ خوشه دارد.
در حال حاضر شیوه ی کشت این کشاورز مورد توجه ی دانشگاه ها از جمله دانشکده ی کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان قرار گرفته است و پژوهشگران این دانشکده هم اکنون در حال بررسی این نوع کشت و سازگاری آن با محیط زیست هستند.
دکتر حمیدرضا عشقی زاده استاد یار دانشگاه صنعتی اصفهان در سیزدهمین نشست کمیسیون کشاورزی آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان پیرامون این موضوع گفت : بر اساس مطالعات انجام شده این روش می تواند کاهش مصرف آب ، افزایش بهره وری کودهای شیمیایی ، افزایش عملکرد دانه و کاه ، کاهش بذر مصرفی و کاهش عملیات خاک ورزی را به دنبال داشته باشد.
دکتر عشقی زاده ابداع این روش را نتیجه ی تجربیات شخصی و نوع آوری های حسین شاه نظری کشاورز برتر کشور دانست و ادامه داد : گندم قوت قالب در ایران است و به دلیل شرایط جدید آب و هوایی و رسیدن به مولفه های امنیت غذایی باید شیوه ی جدیدی را برای کاشت آن اتخاذ کنیم.
وی با بیان اینکه اکنون مطالعات تکمیلی و آزمایشات مختلف زیست محیطی بر روی این نوع کشت در چندین مزرعه در حال انجام است گفت : ما اکنون در آغاز بررسی این نوع کشت هستیم و کمک اعضای کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان می تواند ما را برای رسیدن به نتیجه ی مطلوب یاری دهد.
دکتر حمیدرضا قلمکاری رئیس کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این جلسه از آمادگی این کمیسیون برای کمک به تحقیقات در زمینه ی این نوع کشت خبر داد و گفت : دانشگاه صنعتی اصفهان می تواند با کمیته ی دانش و تکنولوژی که ذیل کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان تشکیل شده است همکاری خوبی داشته باشد.
در ادامه ی این جلسه نیز اعضای کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان نقطه نظرات خود پیرامون این نوع کشت را مطرح نمودند و مقرر شد تا در جلسات دیگر این موضوع به صورت تخصصی تر مورد بحث و گفتگو قرار گیرد.
افزایش کیفیت و تولید محصولات کشاورزی استراتژیک مانند گندم از گذشته های دور به دلیل کمبود منابع آبی ،افزایش جمعیت و رسیدن به استقلال اقتصادی مورد توجه ی کشاورزان بوده است و کشاورزان و دانشمندان پیوسته در این مسیر دست به نوآوری زده اند.
بی شک آنچه امروز در ایران توسط دانشگاه صنعتی اصفهان و کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان مورد بررسی قرار می گیرد در صورت موفقیت می تواند در آینده به عنوان یک تکنولوژی به کشورهای دیگر صادر شود.