همایش عظیم آب


دکتر قلمکاری در همایش  نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب : نجات زاینده رود نیازمند عزم ملی است.

حمیدرضا قلمکاری در همایش “نجات زاینده‌ رود از سراب تا پایاب”  با تاکید بر اینکه اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی وظیفه دارد موضوع آب را پیگیری کند، گفت: برطرف شدن معضلات حوضه آبریز زاینده‌ رود و نجات تالاب گاوخونی نیازمند عزم ملی و بررسی در سطح ملی است.

حمیدرضا قلمکاری با اشاره به تشکیل هفت کمیته تخصصی ذیل کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان و تدوین بیانیه ی ماموریت این کمیته ها بر اساس اولویت ها وضرورت های روز اقتصاد کشور اظهار داشت: حضور و عضویت اساتید برجسته دانشگاهی ، فعالان با تجربه اقتصادی و نخبگان در این کمیته ها و استفاده از مدل  علمیِ برنامه ریزی تحلیل و تجزیه شکاف سبب شده تا خروجی های این کمیته ها علمی و عملی باشد .

قلمکاری کمیته ی تخصصی آب را یکی از کمیته های هفتگانه این کمیسیون عنوان و اضافه کرد : در این کمیته نجات و حفظ اکوسیستم تنها حوضه آبریز فلات مرکزی کشور به عنوان یک ابر چالش مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و مشخص شد که رفع چالش های این حوضه همانند دریاچه ارومیه نیازمند مطرح شدن در سطح ملی است و راهکارهای منطقه ای به تنهایی نمی تواند به رفع این چالش ها بپردازد.

رئیس کمیسیون آب، کشاورزی و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان داشتن نگاه فرامنطقه‌ای و فارغ شدن از مسائل جناحی، سیاسی و ضدیت های بین استانی را پیش شرط  احیای زاینده رود دانست و اضافه کرد : حوضه آبریز زاینده رود یک اکوسیستم طبیعی است و به همین خاطر لازم است تا قبل از هرگونه صحبت و تصمیمی گیری از سرآب تا پایاب حوضه را مورد توجه قرار داد .

وی منفی بودن بیلان آب‌های زیر زمینی، خشک شدن تالاب‌ها، تغییراقلیم ، کاهش متوسط بارندگی کاهش منابع آب تجدیدپذیر، افزایش جمعیت و به تبع آن افزایش تقاضا را از عوامل الزام آور برای تغییر در رویکرد مدیریت آب دانست و تصریح کرد : تنها مدیریت عرضه و مدیریت تقاضا آب برای فائق آمدن بر چالش ها کافی نیست و لازم است همه ی بخش ها به سمت برنامه های ریاضتی مدیریت آب حرکت کند .

وی با بیان اینکه مردم فلات مرکزی زنده بودن زاینده رود را از سرآب تا پایاب می خواهند گفت : لازم است تا ابتدا استان های واقع شده در فلات مرکزی در خصوص ملی شدن مساله زاینده رود اتفاق نظر پیدا کنند تا بعد از آن و ملی شدن نجات این حوضه آبریز شاهد نتایج مثبت این موضوع همچون دریاچه ارومیه باشیم .

رئیس کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان داشتن کارایی را از ویژگی های کارگروه ملی نجات زاینده رود دانست و افزود : استخراج راهکارهای اساسی اتخاذ شده از مطالعات جامع با رویکرد علمی نخبگان  بی طرف حاضر در کارگروه های تخصصی و بر عهده گیری مسئولیت محوله از سوی کارگروه ملی نجات زاینده رود و همچنین پایبند بودن  به اجرای بدون قید و شرط  و مطابق با برنامه کلان کشور می تواند حیات را به زاینده رود بازرگرداند.

قلمکاری با بیان اینکه نجات حوضه زاینده رود به مراتب ساده تر و سهل الوصول تر از نجات دریاچه ارومیه است تصریح کرد: مصوبات ۹ماده‌ای شورای عالی آب درباره حوضه آبریز زاینده‌رود به تنهایی نمی تواند مشکلات این حوضه را  مرتفع کند و بر همین اساس نجات رودخانه زاینده رود و تالاب گاوخونی نیازمند عزم ملی است و اتاق بازرگانی اصفهان تمام تلاش خود را برای ایجاد این هم افزایی به کار خواهد بست.


نوشته شده در تاریخ ۲۱ تیر ۱۳۹۵

دکتر حمیدرضا قلمکاری

عضو هیأت رئیسه، هیأت نمایندگان و رئیس شورای مطالعات استراتژیک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان | دوره نهم


تمامی حقوق برای موسسه‌ی بین‌المللی و غیرانتفاعی ایندکس محفوظ می‌باشد. © ۱۴۰۱