• خانه
  • اخبار
  • همایش تخصصی امنیت غذایی و نقش مصرف آبزیان در سلامت جامعه

همایش تخصصی امنیت غذایی و نقش مصرف آبزیان در سلامت جامعه


رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان مطرح کرد: برای داشتن جامعه سالم نیازمند یک سند جامع استراتژیک هستیم.

دکتر قلمکاری در همایش تخصصی نقش و جایگاه مصرف آبزیان در سلامت جامعه که با حضور چند تن از مدیران دستگاه های اجرایی کشوری و مسئولین استانی برگزار شد بر لزوم تغییر و اصلاح الگوی مصرف آبزیان تاکید کرد.

حمیدرضا قلمکاری، رییس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه سلامت اجتماعی به همراه سلامت جسمی و روانی ستون های اصلی سلامت جامعه را تشکیل می دهند، گفت: اگرچه پرداختن به پروژه جامعه سالم یکی از ضروریات امروز کشور محسوب می شود اما یک سند جامع استراتژیک برای آن وجود ندارد.

وی در نظر گرفتن هزینه های غذا به همراه در دسترس بودن و کیفیت آنرا از زیرمجموعه های پروژه امنیت غذایی دانست و افزود: مقصود از امنیت غذایی ، دسترسی همه مردم در تمامی اوقات به غذای کافی برای داشتن یک زندگی سالم است. وی کیفیت ، ایمنی، دسترسی و استطاعت پذیری را از مولفه های ارزیابی شاخص امنیت غذایی در جهان بیان و تصریح کرد: استرالیا، بلژیک، چین، دانمارک، فنلاند، فرانسه، آلمان و یونان از کشورهای برتر جهان در امنیت غذایی هستند اما ایران بر اساس آخرین آمار در بین ۱۲۵ کشور جهان رتبه ۸۲ را کسب کرده است.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان دسترسی به غذای ایمن را رکن اصلی امنیت غذایی عنوان و اضافه کرد: مورد حائز اهمیت دیگر در سلامت جامعه ایمنی غذایی می باشد که هدف از آن به حداقل رساندن بیماری های منتقله از موادغذایی است.

وی با بیان اینکه سهم مصرف ماهی و میگو در سبد غذایی خانواده های ایرانی حدود ۳ درصد است تصریح کرد: هزینه هایی که دولت ها برای درمان بیماری اعضاء جامعه به خاطر عدم استفاده از مواد مغذی همانند آبزیان می پردازند ، بسیار بیشتر از هزینه هایی است که دولت می تواند در چارچوب بسته های حمایت غذایی بصورت یارانه در اختیار خانوارهای با درآمد پایین قرار دهد تا از این طریق از بروز بیماری ها پیشگیری کند. وی کاهش هزینه های پزشکی، کاهش بیماریها، افزایش امید به زندگی و افزایش کارایی و بهره وری در جامعه را از جمله منافع استفاده از غذای سالم دانست و با اشاره به رتبه ۲۸ کشور در صید ماهی گفت: بر اساس آمار سال ۲۰۱۶ میلادی کشورمان در زمینه آبزی پروری رتبه ۱۷ جهان را دارا می باشد.

قلمکاری با بیان اینکه سرانه مصرف آبزیان در ایران ۶/۱۰ کیلوگرم و در دنیا ۲۰ کیلو گرم می باشد گفت: یکی از بهترین راه ها برای افزایش سرانه مصرف آبزیان در کشور حمایت و توسعه صنایع غذایی و کنسرو ماهی است. وی ترغیب به نوین سازی آبزی پروری و صید، ارایه خدمات آموزشی و پرورشی، توسعه فروشگاه ها و بازارهای کشاورزی، اعطای یارانه به صورت مواد غذایی سالم و… را از جمله راهکارهای اساسی افزایش سرانه مصرف ماهی در حوزه اقتصاد معرفی و اضافه کرد : تهیه و تدوین دستورالعمل های تغذیه متناسب با فرهنگ جامعه، اقتصاد منطقه و ویژگیهای اجتماعی همچنین پایش وضعیت تغذیه از جمله نکات قابل توجه از حیث نیازهای زیرساختی است.


نوشته شده در تاریخ ۲۳ آذر ۱۳۹۷

دکتر حمیدرضا قلمکاری

عضو هیأت رئیسه، هیأت نمایندگان و رئیس شورای مطالعات استراتژیک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان | دوره نهم


تمامی حقوق برای موسسه‌ی بین‌المللی و غیرانتفاعی ایندکس محفوظ می‌باشد. © ۱۴۰۱