• خانه
  • اخبار
  • ششمین جلسه کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست

ششمین جلسه کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست


دکتر قلمکاری عنوان کرد : افزایش صادرات نیازمند داشتن تفکر صادراتی است / مشکلات تاریخی صادرات محصولات کشاورزی باید مرتفع شود.

دکتر حمیدرضا قلمکاری رئیس کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان در نشستی که با محوریت صادرات محصولات کشاورزی و با حضور مسئولین استانی برگزار شد ضمن تشریح پتانسیل های بخش کشاورزی کشور و استان، توسعه صادرات را نیازمند داشتن تفکر صادراتی و توجه ویژه به این بخش دانست .

رئیس کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه ارزش صادرات محصولات کشاورزی جهان در سال ۲۰۱۵ معادل ۱.۵۷ تریلیون دلار بوده است گفت : نکته ی قابل تامل در این رابطه آن است که ۱۰ کشور بزرگ صادراتی ۷۳ درصد از این درآمد را به خود اختصاص داده اند و سهم ایران تنها ۳.۹۸ میلیارد دلار بوده است .

وی تولید و صادرات محصولات کشاورزی در ایران را بسیار سخت توصیف و اظهار داشت : صادرات محصولات کشاورزی در کشور دچار مشکلات تاریخی ، نظیرمزیت نسبی است و ما از ظرفیت های بالایی که در این حوزه داریم غافل شده ایم.

دکتر قلمکاری با شاره به ظرفیت های و رتبه های استان اصفهان در تولید محصولات کشاورزی اظهار داشت : تولیدات محصولات کشاورزی استان اصفهان چیزی نزدیک به ۴ میلیون تن است که ایجاد زیر ساخت های لازم در این زمینه می تواند به افزایش صادرات محصولات کشاورزی و افزایش اشتغال منجر شود .

رئیس کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان میزهای صادرات کشوری و ITPO (مرکز توسعه فناوری و سرمایه گذاری) اتاق اصفهان را دو راهکار سازنده برای افزایش صادرات محصولات کشاورزی دانست و تصریح کرد : در حال حاضر صادرات مثبت بخش کشاورزی در بسیاری از سال ها توانسته باعث افزایش میانگین رشد اقتصادی کشور شود و بدیهی است اتخاذ رویکرد جدی و صحیح به این مقوله باعث می شود تا توان بالقوه ی کشاورزی به فعل تبدیل شده و به معنی واقعی کلمه کشاورزی به محور توسعه اقتصاد کشور بدل شود .

قلمکاری ادامه داد : بخش کشاورزی تقریبا ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده و در سال ۹۵ نیز تقریبا رشد بیش از ۴ درصد داشته است .

وی داشتن رویکرد و تفکر صادرات محور و زیرساخت محور را قدم اول برای صادرات محصولات کشاورزی دانست و اضافه کرد : کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان با علم به این موضوع و بررسی چالش های کشاورزی ، راهکارهای حرکت به سمت افزایش صادرات را در محور های نوسازی ساختار تولید ، تحقیق و توسعه در زمینه بازارهای محصول با گرایش صادرات ، ایجاد و حمایت از زیرساخت های تخصصی صادرات ، مشوق ها و جوایز صادراتی و … به مسئولین ذی ربط وهمچنین کمیسیون تجارت اتاق ارائه داده است .

حمیدرضا قلمکاری با اشاره به اینکه به گفته ی برخی مسئولین اتمام کارگو ترمینال شهید بهشتی اصفهان تنها به ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد گفت : علی رغم اینکه این موضوع به صورت مستقیم در حیطه فعالیت های کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان قرار نمی گیرد ولی این آمادگی در این کمیسیون وجود دارد تا با ایجاد هم افزایی بین مسئولین و صادرکنندگان این میزان اعتبار را فراهم کند .

وی با تاکید بر اینکه مقایسه ی ایران با کشورهای پیشرو در صنعت کشاورزی نشان می دهد که با وجود شرایط یکسان، بهروری ما در کشاورزی بسیار پایین است؛ اظهار داشت : به عنوان نمونه کشور هلند که تنها به اندازه ی سه استان شمالی ما وسعت دارد توانسته ۸۴ میلیارد یورو صادرات کشاورزی داشته باشد که این میزان چندین برابر بیشتر از کل صادرات کشاورزی ایران است .

قلمکاری با تاکید بر اینکه به دنبال برگزاری پی درپی نشست های صادراتی با محوریت محصولات کشاورزی هستیم گفت: سعی کرده ایم بر اساس استراتژی آنالیز شکاف و استفاده از دانش و تجربه ی اساتید دانشگاه و فعالان اقتصادی ، مشکلات و معضلات بخش های مختلف را بررسی نموده و ضمن تدوین راهکارها در قالب طرح های مطالعه شده و ارائه ی آن به دستگاه های دولتی ، این طرح ها را تا رسیدن به نتیجه پیگیری کنیم .

قلمکاری ایجاد” کارگروه ملی نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب ” و پیگیری جهت توقف و اصلاح طرح ” توسعه ی باغات در اراضی شیب دار ” را از جمله ی مهمترین طرح ها و فعالیت های کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان دانست و افزود : اتاق بازرگانی ، پارلمان بخش خصوصی و تریبونی است تا همه ی فعالان اقتصادی بتوانند برای بیان مشکلات خود از آن استفاده کنند و با هم افزایی و همکاری بایکدیگر موانع موجود در حوزه های مختلف اقتصادی را مرتفع کنند.


نوشته شده در تاریخ ۶ دی ۱۳۹۶

دکتر حمیدرضا قلمکاری

عضو هیأت رئیسه، هیأت نمایندگان و رئیس شورای مطالعات استراتژیک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان | دوره نهم


تمامی حقوق برای موسسه‌ی بین‌المللی و غیرانتفاعی ایندکس محفوظ می‌باشد. © ۱۴۰۱