• خانه
  • اخبار
  • قلمکاری: کارگروه ملی برای احیای زاینده رود تشکیل شود

ضرورت تخصیص بودجه ملی

قلمکاری: کارگروه ملی برای احیای زاینده رود تشکیل شود


نشست نمایندگان کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با فعالان اقتصادی استان اصفهان به میزبانی اتاق بازرگانی اصفهان و با حضور شهردار اصفهان و بخشی از نمایندگان مجلس و شورای شهر اصفهان برگزار گردید.

به گزارش رویش نیوز در ابتدا با توجه به تاخیر در حضور نمایندگان برنامه و بودجه مجلس٬ فعالان اقتصادی استان به بحث و هم اندیشی در مورد مشکلات استان پرداختند.اشاره به بودجه کم استان با وجود اخذ بیشترین مالیات از فعالان اقتصادی اصفهان٬ اجحاف و بی انصافی در خصوص اصفهان در تصمیم گیریهای کلان دولتی به بهانه برخوردار بودن این شهر٬ مشکل کمبود آب و ورود سموم فاضلابی به آب شهری و عوارض آن از جمله افزایش بیماری های ms و سرطان در اصفهان٬ توقف پروژه انتقال آب شرب شهر از طریق تونل به دلیل عدم تخصیص بودجه٬ نبود عزم ملی برای حل مشکل زاینده رود٬ عدم تخصیص مستقیم عوارض ارزش افزوده به شهر و عدم انسجام و حمایت متقابل مدیران اصفهانی در سطح کلان از جمله مباحث مطرح شده قبل از حضور نمایندگان کمیسیون برنامه و بودجه در جلسه بود.

سهل آبادی: کمیسیون برنامه و بودجه نگاه واقع بینانه ایی به استان اصفهان در تخصیص بودجه داشته باشند

با حضور نمایندگان مجلس و شروع رسمی نشست سهل آبادی رئیس اتاق بازرگانی استان ضمن خوشامدگویی به نمایندگان مجلس٬ شهردار اصفهان٬ اعضای شورای شهر و رئیس اتاق اصناف با گلایه از تاخیر نمایندگان گفت؛ استان اصفهان به علت وجود کارخانجات و معادن متعدد قطب اول صنعتی کشور است و بیشترین مالیات را در سطح کشور پرداخت می کند. ولی تبعات زیست محیطی از جمله ms و سرطان گریبان استان را گرفته و در نتیجه توسعه فقط صنعت نیست و صنعت تبعات بسیار منفی دارد. در اتاق بازرگانی استان ۱۱ کمسیون تخصصی وجود دارد که یکی از آن ها کمسیون کشاورزی است و با توجه به این که آب یک مساله حیاتی در کشاورزی است ٬ اتاق با توجه به اهمیت موضوع آب این جلسه را با همت آقای حاجی نماینده برخوار و پیگیری معاونت پارلمانی اتاق برگزار نموده است .

وی در بخش دیگری از سخنان خود به گران بودن تامین مالی از طریق بانکها اشاره کرد و گفت:بنگاههای اقتصادی برای تامین مالی مجبورند بهره های بانکی بالای ۲۵ درصد بپرازند و اگر نتوانند پرداخت کنند بدهی آن به صورت ضریب افزایش می یابد و به عنوان مثال وام یک میلیارد تومانی تبدیل به ۶ میلیارد تومان بدهی می شود.

وی افزود: توسعه تنها صنعت نیست و اصفهان یک شهر صنعتی بزرگ است که باید این را بگویم صنعت پیامد زیادی هم دارد

سهل‌آبادی تأکید کرد: بهترین قوانین برای رفع موانع تصویب شده اما متأسفانه در اجرا نظارت صورت نمی‌گیرد و مشکل اساسی در این بخش است

«حسینعلی حاجی دلیگانی» نماینده مردم میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی اذعان کرد: ریاست کمیسیون برنامه و بودجه قول‌هایی جهت رفع و حل مشکلات داده‌اند و دوستان دید خوبی نسبت به مسائل اساسی از جمله آب دارند و آن‌ها از وضعیت رودخانه زاینده‌رود و چاه‌های فلمن بازدید کردند.

«سید ناصر موسوی‌لارگانی» نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: قاچاق کالا که مقام معظم رهبری نیز بر آن تأکید بسیار داشته‌اند، صنعت اصفهان را نابود کرده است.

وی افزود: روزی کفش اصفهان نه تنها در ایران بلکه در دنیا شناخته شده بود؛ همچنین سنگ اصفهان و فولاد اصفهان که در دنیا حرف اول را می‌زد اما اکنون در خوش‌بینانه‌ترین حالت صنایع با ۳۰ درصد ظرفیت خود مشغول به فعالیت هستند که اگر این دوبرابر هم شود، شرایط صنایع و اقتصاد فرق خواهد کرد.

حجه فروش:آلایندگی اصفهان زندگی شهروندان را تهدید می کند

«مصطفی حجه فروش» عضو پیشین هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان دراین نشست گفت: یکی از پر اهمیت ترین مباحث اجتماعی بحث سلامت است. کمبود آب و تاثیر آن بر سلامت روانی و جسمی جامعه تاثیر نامطلوبی در اصفهان داشته و محدود کردن کشت در اطراف شهر تاثیر منفی بر تنفس گذاشته و باعث تشدید حلقه حرارتی در سطح شهر شده است. همچنین آلودگی آب اصفهان باعث رشد ms و سرطان شده است. هیئتی مامور شدند و بررسی شد و مشخص شد که ورود فاضلاب و پس آب های روستاهای طول مسیر آب باعث آلایندگی می شود و قرار شد که آب شرب شهری از طریق تونل منتقل شود و در حالی که۸۰ درصد از پروژه پیشرفت داشته ولی در ۲ سال اخیر به دلیل عدم تخصیص بودجه پروژه متوقف شده است. در حالی که بیش از ۵ میلیون نفر از آب شرب زاینده رود استفاده می کنند و رشد بیماری های ms و سرطان به علت آلودگی آب انتظار می رود نمایندگان مجلس علت عدم تخصیص بودجه و مخالفت با ادامه پروژه را از مسئولان اجرایی جویا شوند.

سهم استان اصفهان از بسته خروج از رکود متناسب با واحدهای تولیدی موجود نیست

«محسن پورسینا» عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست گفت: اصفهان به لحاظ گستردگی صنعت ۱۴.۷ درصد از صنایع را در اختیار دارد و در کشور از این حیث اول است؛ همچنین حدود ۱۵ درصد ارزش افزوده شهر اصفهان است اما متأسفانه در بحث دریافت‌ بسته خروج از رکود که ۱۶ هزار میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شده بود، تنها هزار میلیارد دریافت کرده است.

وی ادامه داد: این مبلغ کمتر از ۷ درصد بودجه در نظر گرفته شده است در حالی که سهم اصفهان ۱۱ درصد است و در این مدت برای بیش از ۵۷۰ میلیارد تومان آن پرونده تشکیل شده و کمتر از یک ماه دیگر این بودجه به پایان می‌رسد؛ البته معاون اول رئیس جمهور گفته است که اگر تمام شد دوباره تخصیص می‌دهیم اما اگر در ابتدا درست توزیع شود، دیگر مشکلی پیش نمی‌آید.

عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی اصفهان عنوان کرد: اصفهان نیاز به کمک دارد این توانایی را دارد که بخش عمده‌ای از بودجه کشور را تأمین کند

«محمدرضا رجالی» رییس کمیسیون گردشگری و برند شهری اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست اظهار کرد: با توجه به رکورد تورمی در کشور در طول ۲ سال اخیر افزایش هزینه ها بر افزایش در آمد ها پیش گرفته به عنوان مثال در سال ۹۳ هزینه ها۱۸ درصد بیشتر از درآمد در صنعت افزایش داشته است٬ که این به معنای پسرفت در صنعت است. در حالی که سرمایه گذاری در بخش زمین٬ مسکن و سکه به ترتیب بیشترین سود آوری را در اقتصاد ما داشته است. با توجه به این که کنترل قاچاق در کشور ما سخت می باشد و همچنین در صادرات نرخ ارز بسیار شاخص تعیین کننده ای است. انتظار میرود نرخ ارز با کمک دولت و کمسیون برنامه و بودجه مجلس واقعی سازی شده و به زور و با شعار اشتباه حفظ ارزش پول ملی پایین نگه داشته نشود. پایین بودن غیر واقعی نرخ ارز به صادرات و تولید ملی ضربه می زند. در مورد مالیات نیز دولت باید به جای فشار به بخش تولید با شفاف سازی از طریق اجبار اصناف به استفاده از صندوق فروش بیشتر از طریق مالیات بر مصرف دریافتی داشته باشد.

رییس کمیسیون گردشگری و برند شهری اصفهان گفت: یکی از دلایل رقابتی نبودن تولید ما در بازار جهانی نرخ بالای سوذ بانکی می باشد و این گونه استنباط می شود که منافع فردی برخی اشخاص در دفاع از منافع بانکی می باشد. و نظارت کافی بر اجرای قانون توسط بانک ها صورت نمی گیرد. با این نرخ سود اقتصاد مقاومتی صورت نمی پذیرد.

در ادامه رئیس اتاق بازرگانی استان با اعلام آمادگی اعضای اتاق برای شرکت در جلسات تخصصی کمسیون با هدف ارائه پیشنهادات کارشناسی بیان نمود؛ چه کنیم تا زاینده رود ایران زنده شود. برنامه هایی در جهت رفع این معضل توسط کمسیون تخصصی اتاق بازرگانی تهیه شده که در ادامه کارشناس مربوطه گزارشی در این مورد بیان می دارد.

«حمیدرضا قلمکاری»رییس کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست گفت: ما در فاجعه تنش آب قرار داریم و باید در ابتدا این را بپذیریم. بایستی به صورت کلان و راهبردی به این موضوع نگاه شود.زاینده رود تنها به اصفهان بر نمی گردد و مساله سراب تا پایاب است. آیا باید با تجمع و شعار مشکل حل شود؟ مسئولان اجرایی باید پاسخگو باشند که چرا می گویند تونل مشکل گشا نیست و به همین بهانه بودجه مربوطه را قطع نموده اند. آیا باید با استان های همجوار دچار درگیری شویم؟ ما بررسی نموده ایم که چگونه معضل دریاچه ارومیه با کارگروه ملی مورد بررسی قرار گرفت. برای آن ۶ ماه کارگروه تخصصی و مطالعاتی بدون وقفه انجام شد. احیاگران دریاچه ارومیه دولت٬ مجلس و خبرگان بین المللی بودند. ما خواستار ادبیاتی مشترک برای نجات زاینده رود هستیم. مسئله زاینده رود همانند دریاچه ارومیه با تشکیل یک کارگروه ملی قابل حل است. ما نباید به دنبال ضدیت بین استانی و سهم خواهی باشیم. بلکه باید به دنبال احیای زاینده رود برای همه باشیم. با یک پنجم بودجه احیای دریاچه ارومیه مسئله زاینده رود با حکمرانی یکپارچه ملی قابل حل است. مگر چه چیز زاینده رود قابل حل است. برنامه حل معضل زاینده رود در اتاق بازرگانی اصفهان طراحی شده که با عزم و حمایت ملی قابل اجرا می باشد.
سپس آقای جهانگیری نماینده شورای شهر و رئیس اتاق اصناف اصفهان با اشاره به سهم قابل توجه اصناف در اقتصاد استان خواستار در نظر گرفتن سهم اصناف از بسته حمایتی تسهیلاتی استان شد.

دیگر قصد نداشتم در مجامع ملی در مورد مشکلات اصفهان صحبت کنم

در ادامه دکتر جمالی نژاد شهردار اصفهان ضمن خوشامدگویی به میهمانان نشست با سرودن شعری از قیصر امین پور اشاره به بی مهری های بر علیه اصفهان در سال های اخیر نمود و اشاره کرد دیگر قصد نداشتم در مجامع ملی در مورد مشکلات اصفهان صحبت کنم. اصفهان بیشترین شهید و جانباز و در مقابل کمترین آزاده را در جنگ تحمیلی داشته و در خط مقدم جبهه ها اصفهانی ها پیش قدم بوده اند و بسیاری از فرماندهان دفاع مقدس از این خطه بوده اند و در حال حاضر نیز تعداد قابل توجهی از شهدای مدافع حرم اصفهانی هستند که همه این ها نشانگر شجاعت و غیرت مردم اصفهان به کل خاک ایران است. ولی نتیجه این غیرت و علاقه بیماری اصفهان شده است.آلودگی در اصفهان بیداد می کند و اصفهان پایتخت سرطان و ms ایران شده است. نتیجه این ها کاهش سرمایه اجتماعی در این خطه شده است. مشکلات بسیاری گریبانگیر اصفهان شده به عنوان مثال چندین سال است که پالایشگاه اصفهان به عنوان یکی از مسببین اصلی آلایندگی منطقه عوارض آلایندگی خود را پرداخت نمی کند و حق مردم منطقه را پایمال می کند و یا بودجه سالن عدم تعهد که برای استفاده در جلسات بین المللی ساخته شده توسط دولت پرداخت نمی گردد و هزینه ی سنگین آن بر دوش شهرداری اصفهان افتاده است.

پس از آن ۲ تن از نمایندگان کردستان در مجلس به صورت جداگانه از فعالان اقتصادی اصفهان دعوت نمودند تا با حمایتشان در استان کردستان سرمایه گذاری نمایند. ایشان همچنین وضعیت اقتصادی استان کردستان را به مراتب از اصفهان وخیم تر دانستند.

در انتها تاجگردون رئیس کمسیون برنامه و بودجه مجلس بیان نمود؛ مشکل اصلی همه ما در حال حاضر آب است و با توجه به سکونت میلیونی قوم بختیاری در اصفهان تفاوتی بین اصفهان و چهارمحال وجود ندارد. در مبحثی که با جناب استاندار بیان نمودیم نیز بخش عمده ای از دغدغه های مشترکمان آب بود. ما باید برای حل مساله چارچوبی تعیین کنیم و دولت را مکلف به اجرای آن نماییم. و برنامه پیشنهادی اتاق بازرگانی اصفهان بدین صورت قابل پیاده سازی است. معمولا در مجلس رسم بر این است که وقتی طرحی از فعالان اقتصادی مطرح می شود به تصویب می رسد زیرا تصور بر این است که از بطن عملیاتی اقتصاد آمده است. در مورد نرخ ارز نیز باید بدانیم همه چیز در جامعه تولید و اقتصاد نیست و واقعی سازی نرخ ارز بعضا هزینه های زیادی به جامعه وارد می کند. البته اولویت مجلس در یکسان سازی نرخ ارز می باشد. و باید یک راهکار بینابینی برای تعیین نرخ ارز صورت پذیرد. در مورد بانک ها تقاضا می کنم اطلاعات بیشتری در اختیار بنده بگذارید تا بتوانیم در مذاکرات با بانک مرکزی تا حدودی مشکلات را بر طرف کنیم. البته قابل ذکر است که بانک ها نیز مشکلات عدیده ای دارند. در مورد مساله آب نیز حتما از پیشنهادات ارائه شده استفاده می شود.

خبرگزاری فارس

بازنشر شده در خبرگزاری تحلیلی خبر آنلاین و پایگاه خبری با خبر باش


نوشته شده در تاریخ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵

دکتر حمیدرضا قلمکاری

عضو هیأت رئیسه، هیأت نمایندگان و رئیس شورای مطالعات استراتژیک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان | دوره نهم


تمامی حقوق برای موسسه‌ی بین‌المللی و غیرانتفاعی ایندکس محفوظ می‌باشد. © ۱۴۰۱