از منظر اقتصادی حیات صنایع، کشاورزی و گردشگری استانهای مرکزی کشور از جمله اصفهان به این موضوع وابسته است و از منظر اجتماعی نیز میتوان گفت که آب شرب قریب به ۵ میلیون نفر مردم ساکن فلات مرکزی ایران از این حوضه تامین میشود. البته مسائل اجتماعی مرتبط با حوضه آبریز زاینده رود به اینجا ختم نمیشود زیرا با دریغ کردن حقابه قانونی تالاب گاوخونی در ۱۵ سال گذشته، تهدید خشک شدن این تالاب بین المللی و تبدیل شدن آن به کانون ریزگردهای سمی حاوی سرب، کادمیوم، روی و سدیم با قابلیت انتشار در وسعت هزار کیلومتر بسیار محتمل است.
از این رو این سوال مطرح میشود که اتاق بازرگانی اصفهان که در دوره هشتم، طرح ایجاد « کاروگروه ملی نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب » را تا تصویب در هیئت دولت دنبال کرد، در دوره جدید چه برنامههایی را برای کاهش تبعات اقتصادی و اجتماعی این حوضه آبریز دنبال میکند؟
سوالی که مسعود گلشیرازی، رییس دوره نهم اتاق بازرگانی اصفهان در اولین نشست خبری خود در پاسخ به آن گفت: اعضای هیئت نمایندگان در دوره جدید مطالبه گرانه وارد کار شدهاند و فقط به طرح و بیان مشکلات و معضلات بسنده نمیکنند و بر همین اساس جاری بودن زاینده رود هم یکی از مهمترین مطالبات ماست.
وی با بیان اینکه اتاق بازرگانی، آب را در بستر زاینده رود می خواهد نه در پشت تریبونها گفت: خوشبختانه کارگروه ملی نجات زاینده رود پس از پیگیریهای کمیسیون کشاورزی دوره هشتم اتاق بازرگانی اصفهان در هیئت دولت به تصویب رسید و ما از این کارگروه، جاری شدن آب در زاینده رود را مطالبه خواهیم کرد.
بهرام سبحانی، نایب رییس اتاق بازرگانی اصفهان نیز در ادامه و در پاسخ به سوال خبرنگار« زاینده رود» اظهار داشت: از آنجایی که کارگروه ملی نجات زاینده رود در سطح کلان کشور ایجاد شده است در دوره جدید برای حساسیتزدایی کلمه آب برداشته شد؛ اما این به معنی بی توجهی اتاق به مسئله آب و رودخانه زاینده رود نیست و هیئت نمایندگان اتاق تمام تلاش خود را برای حیات زاینده رود از سرآب تا پایاب انجام خواهد داد.
پیش از این نیز حمیدرضا قلمکاری، نایب رییس دیگر اتاق بازرگانی اصفهان، تنفیذ اصل ۱۳۸ قانون اساسی به کارگروه ملی نجات زاینده رود را از برنامههای دوره نهم این اتاق عنوان و گفته بود: با تنفیذ این اصل مصوبات کارگروه ملی نجات زاینده رود، حکم مصوبات دولت را پیدا خواهد کرد و به این ترتیب با تبدیل نگاه منطقهای به نگاه ملی میتوان به بهبود وضعیت حوضه آبریز زاینده رود امیدوار بود.
تمرکز اتاق اصفهان بر موضوع بهبود مستمر فضای کسب و کار است
مسعود گلشیرازی در ادامه با بیان اینکه اتاق برای حل مشکلات فعالان اقتصادی گام اجرایی برداشته و با تمام دستگاههای اجرایی نیز تعامل دارد، افزود: ما بر شاخصهای متعددد از جمله بهبود فضای کسب و کار تمرکز کردهایم.
