اتاق های بازرگانی به دلیل حضور فعالان اقتصادی و به نقش مشورتی در سطح ملی از اهمیتی خاص و تاثیر گذار در اقتصاد و جامعه برخوردارند و این اهمیت در استانی با بیش از ۸۰ شهرک صنعتی دوچندان است .اصفهان به عنوان یکی از قطب های اصلی صنعت کشور هموراه در کانون توجهات بوده و این بار در پی افزایش نقش رسانه ها در مشورت و گفتگو با اهالی مطبوعات پیش قدم شد و در مراسمی که سردبیران، مدیران و اهالی مطبوعات و رسانه استان اصفهان حضور داشتند، به دغدغهها و مشکلات مختلف این حوزه در کنار گزارش عملکرد اتاق بازرگانی پرداخته شد.
مشکلات ارتباطی اتاق بازرگانی با مطبوعات، نبود عدالت رسانهای، بیتوجهی به مشکلات رسانهها، نبود اطلاعرسانی صحیح درباره فعالیتهای اتاق، فعالیت اندک کمیته فرهنگ و رسانه از جمله مسائلی بود که در این نشست، از سوی اهالی رسانه به عنوان مشکلات آنها بیان شد.اما در میان گزارشات رئیس اتاق بازرگانی نکته ای که وجود داشت فعالیتهای کمیسیون کشاورزی آب و محیط زیست در این دوره بود که صحبت های دکتر قلمکاری در شفافیت بیشتر این عملکرد نقش داشت.
سید عبدالوهاب سهل آبادی در این نشت گفت :در کمیسیون کشاورزی آب و محیط زیست به حق کارهای مهمی انجام شده و اعضای این کمیسیون جلسات متعدد و کاربردی بسیاری برگزار کرده اند و با حضور افراد متخصص که حتی بسیاری از هزینه های آن را شخص دکتر قلمکاری پرداخته اند اتفاقات خوبی را در آینده شاهد خواهیم بود.
این کمیسیون در آینده ای نزدیک با اتاق های بازرگانی استان های همجوار جلساتی را برگزار خواهد نمود تا مشکل و معضل آب در سطح وسیع تری مطرح و دنبال شود.
سهل آبادی به کشت برون مرزی نیز اشاره کرد وافزود: چند کشور برای توسعه کشت برون مرزی مورد ارزیابی قرار گرفته اند و گروه دو نفره ای به همراه ریاست کمیسیون کشاورزی آب و محیط زیست به کشورهای انتخابی سفر می کنند تا مراحل قانونی و اجرایی را پیگیری نمایند.یکی از کشورهایی که در این حوزه مورد ارزیابی قرار گرفت روسیه بود که پس از تحقیقات متوجه شدیم مسکو مقصد خوبی برای محصولات ما نیست و در سایر ایالت های روسیه باید بازاریابی گردد.
در این نشست ریاست کمیسیون کشاورزی آب و محیط زیست به پاسخگویی سوالات و تشریح فعالیت های این کمیسیون پرداخت و گفت:بیش از ۶۰۰۰۰ نفر ساعت جلسه با موضوع کشاورزی آب و محیط زیست برگزار کردیم و با دعوت از اساتید و صاحب نظران سعی نمودیم بر اساس مدل آنالیز شکاف مسائل را بررسی و راه حل ها را ارائه نماییم.ما به نقش مشورتی خود واقفیم و امیدواریم دولتمردان با ما همراهی بیشتری داشته باشند .
دکتر قلمکاری به جلسات قبل اشاره کرد و گفت:همانطور که وعده داده بودیم طرح های و برنامه های مطالعاتی اولویت کاری ما در این کمیسیون بوده و نتایج خوبی هم به دست آورده ایم و برای اجرای طرح ها و برنامه ها که همه از پشتوانه علمی و فنی برخوردارند به حمایت و مطالبه گری رسانه ها و همدلی مسئولین نیاز داریم.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان اظهار داشت: این کمیسیون با بیش از ۳۰۰ عضو فعال در حوزه کشاورزی، از نزدیک مسائل مختلف را بررسی کرده و به تصویر میکشد. فعالیتهای اصلی این کمیسیون اتاق در حوزه اجرای سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی معطوف شده و برای بهبود فضای کار و پرداختن به امنیت غذایی رسانه ها باید با نفوذ قلم خود مسیر را هموار کنند و این موضوع یکی از استراتژی های اصلی ما بوده و هست.
قلمکاری ادامه داد: زمان آن رسیده که از اقتصاد مبتنی بر نفت عبور کنیم و اقتصاد مبتنی بر توسعه را در راس امور قرار دهیم و در این مدل اقتصادی برنامه های تخصصی نقش مهمی دارند.یکی از مشکلات که قبلا داشتیم این بود که استراتژی پلن نداشتیم و مسائل و مشکلات بصورت مقطعی بررسی و نتایج محدود ارائه می شد و قطعا این روش جوابگوی مسائل کلان استان نبود و ما در این دوره با ۱۰ بسته و پروپزال علمی چالش های اساسی را در چهار بخش آب ،محیط زیست ،ایمنی و امنیت غذایی را بررسی و جمع بندی کرده ایم.
وی افزود:روش ها و تحقیقات ما می تواند بنچ مارکی برای پارلمان بخش دولتی و حتی سایر استان ها باشد که با شاخص های علمی و بین المللی طراحی شده و کمیته فرهنگ و رسانه ، مطبوعات و اهل قلم می تواند در معرفی و شناسایی آن موثر باشند.
آنچه از صحبت های رئیس کمیسیون کشاورزی آب و محیط زیست بر می آمد یک آینده روشن در این حوزه بود که باید منتظر ماند تا در مدت باقیمانده از فعالیت این دوره چهره عملیاتی به خود بگیرد و در عمل اتفاقات مثبتی نه تنها برای استان اصفهان که برای کل کشور رقم زده شود و رسانه های استان و کمیته فرهنگ و رسانه اتاق بازرگانی در هموار کردن مسیر اجرایی آن سهیم باشند.