هفتمین کمیته دام، طیور ، آبزیان و صنایع تبدیلی کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان اصفهان تشکیل شد.
در این جلسه دکتر حمیدرضا قلمکاری رئیس کمیسیون کشاورزی آب و محیط زیست اتاق بازرگانی با اشاره به افت شدید قیمت نفت گفت : وضعیت اقتصادی کشور به گونه ای است که دولت مجبور است برای تامین هزینه های خود به بخش خصوصی توجه بیشتری داشته باشد و بر این اساس اتاق بازرگانی یکی از مهره های اصلی در این صفحه ی شطرنج است کما اینکه در سال های اخیر بهای بیشتری به آن داده شده و در بسیاری از جلسات از نظرات و برنامه های این نهاد که نمایندگی بخش خصوصی را برعهده دارد استفاده می شود.
قلمکاری اضافه کرد : برای عبور از چالش ها ومشکلاتی که اقتصاد کشور را در برگرفته اند در کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بر اساس روش گپ آنالیز یک سیستم ارائه ی راهکار تدوین شده که بر اساس این سیستم و شرایط به وجود آمده راهکارهای کارشناسی شده و مبتنی بر علم و تجربه برای مرتفع شدن مشکلات کنونی به دستگاه های اجرایی ارجاع و پیگیری می گردد .
رئیس کمیسیون کشاورزی ، آب و محیط زیست ؛ کمیته ی دام ، طیور ، آبزیان و صنایع تبدیلی را یک نهاد کلیدی و اساسی توصیف و ادامه داد لازم است تا برای رونق صنعت کشاورزی و رفع مشکلاتی که در زمینه ی دام ، طیور و آبزیان وجود دارد در این کمیته بیش از پیش برنامه ها و راهکارهای کارشناسی ارائه گردد .
وی با بیان اینکه در کمیته های هفت گانه ی کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی موارد بسیاری از جمله زاینده رود و تالاب گاوخونی، آلودگی هوا و فلزات سنگین ، تولیدات کشاورزی ، صنایع تبدیلی و … مورد بحث و برسی قرار می گیرد گفت : انصافا در مدت هفت ماهی که از دوره ی هشتم اتاق بازرگانی اصفهان گذشته است کمیسیون کشاورزی آب و محیط زیست توانسته تا بستر مورد نیاز برای ارائه طرح ها را با یک نگاه استراتزیک فراهم سازد و به واسطه ی آن بسیاری از طرح ها و برنامه های که مبتنی بر علم و تجربه هستند تدوین گردند و از این طریق وظیفه ی اتاق که همان مشورت دادن صحیح به دستگاه های دولتی جهت اجراست محقق شود .
قلمکاری در ادامه به آمار های منتشر شده از سوی سازمان آمار کشور نیز اشاره و خاطرنشان کرد : در حال حاضر ۷۰ درصد اقتصاد کشور دولتی ، بیش از ۲۵ درصد نیمه دولتی و تنها سهم اندکی از اقتصاد را بخش خصوصی به خود اختصاص داده و این در حالی است که به دلیل افت شدید قیمت نفت بخش خصوصی باید قسمت عمده ای از بودجه ی سال ۹۵ را تامین کند .
قلمکاری با انتقاد از اینکه برخی صنعت را تنها در فولاد و معادن می بینند گفت : صنعت کشاورزی و صنعت های زیر مجموعه ی آن بسیار کمرنگ بوده است و ما در این مدت سعی کرده ایم تا این بی توجهی اصلاح گردد .
در ادامه ی این جلسه مهندس جعفریان نماینده ی کمیته ی دام ،طیور ،آبزیان و صنایع تبدیلی در تیم اعزامی کمیسیون کشاورزی اتاق بزرگانی به کشور روسیه گزارش کوتاهی از این سفر ارائه داد و گفت : در این سفر توجه ی بسیاری بر روی قیمت تمام شده ی محصولات داشتیم و بر اساس آن فرصت های سرمایه گذاری و صادرات محصولات کشاورزی به روسیه به صورت دقیق مشخص گردید .
مهدی بابایی ریاست کمیسیون دام ،طیور ،آبزیان و صنایع وابسته نیز در این جلسه یکی از بزرگترین مشکلات این حوزه را برنامه های مقطعی دانست و اضافه کرد : برای برون رفت ازوضعیت نامطلوب کنونی باید برنامه های مدون و زمان بندی شده ی مشخصی را داشت .
حاضرین در این جلسه در ادامه پیرامون مسائل و مشکلات این حوزه به بحث و تبادل نظر پرداختند که از جمله ی موضوعات آن می توان به مسائلی چون : نبود آمار دقیق از میزان تولید و نیاز بازار ،کیفیت محصولات کشاورزی ،استفاده از خوراک های جدید دامی ،تنوع محصولات لبنی ، عدم هماهنگی میان دستگاه های ذی ربط ،عدم هماهنگی بین واحد ها و شرکت های تعاونی این حوزه و … اشاره کرد .
پایان این جلسه نیز همراه بود با گزارش که حمیدرضا قلمکاری در خصوص صنعت دام برای حاضرین ارائه داد که حاصل تحقیقات مشاوران کمیسیون کشاورزی و کمیته ی دام ،طیور ،آبزیان و صنایع تبدیلی بود و یکی از نکات حائز اهمیت آن مقایسه ی نحوه ی حمایت کشورهای منتخب صنعت شیر و لبنیات با ایران بود.