• خانه
  • اخبار
  • ریل گذاری اتاق بازرگانی بر اساس دانش و تخصص و بررسی اولویت ها و ضرورت ها

ریل گذاری اتاق بازرگانی بر اساس دانش و تخصص و بررسی اولویت ها و ضرورت ها


دکتر قلمکاری مطرح کرد: شاخص ها رتبه پایین اصفهان در شادمانی و سرمایه های اجتماعی را نشان می دهد.

ریل گذاری اتاق بازرگانی بر اساس دانش، تخصص، الویت ها و ضرورت ها و همچنین توجه به شاخص ها می تواند اصفهان را شاخص نگه دارد.

دکتر حمیدرضا قلمکاری در آخرین نشست خبری هیئت نمایندگان دوره هشتم اتاق بازرگانی اصفهان در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص جایگاه بهره وری و برنامه های اتاق بازرگانی گفت : بهره وری با دو اصل کارایی و اصل اثر بخشی مساوی است و باید مشخص کرد که اقداماتی که تا کنون انجام شده تا چه اندازه اثر بخش بوده است.

وی افزود: در دوره ی هشتم اتاق بازرگانی اصفهان و تعدادی دیگر از اتاق های کشور “کارایی” زیادی را شاهد بوده ایم که در بسیاری از موارد از لحاظ کمی بسیار قابل توجه است اما اگر بپرسیم چرا اثرات این اقدامات در اقتصاد شاخص نیست؟ باید پاسخ دهیم چون اصولا به دنبال شاخص نبوده ایم.

حمیدرضا قلمكاری به اشاره به این ضعف در اقتصاد کشور و نزدیک بودن انتخابات دوره نهم اتاق بازرگانی گفت : در دوره ی جدید اتاق لازم است تا بر اساس دانش، تخصص و همچنین بررسی اولویت ها و ضرورت ها ریل هایی ایجاد شود تا حرکت به سمت شاخص ها را هموار و آیندگان نیز بر روی این ریل حرکت کنند.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست دوره هشتم اتاق بازرگانی اصفهان تأکید کرد: اگرچه اعلام می شود وضعیت اقتصادی و اجتماعی خوبی در استان اصفهان حکم فرما است و این استان، استان برخورداری است اما رتبه ی آخر استان اصفهان در شاخص هایی همچون شادمانی و سرمایه های اجتماعی خلاف آن را اعلام می کند.

وی نپرداختن به ابرچالش های محیط زیستی، همچون: خشک شدن تالاب گاوخونی و فرونشست زمین را از جمله موانع تبدیل شدن اصفهان به اصفهان شاخص و به قولی «اصفهانِ نصف جهان» دانست و ادامه داد : ادامه خشکی تالاب گاوخونی و تبدیل آن به کانون ریزگرد های سمی حاوی فلزات سنگین و وجود بادهایی که می توانند این ریزگردها را تا شعاع یک هزار کیلومتری منتشر کند تهدیدی است که باید تک تک فعالان اقتصادی و مسئولین نسبت به رفع آن بکوشند.

رییس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان حرکت به سمت توسعه پایدار را به کلید نجات اصفهان تشبیه و اضافه کرد : بی توجهی به توسعه پایدار ، ادامه روند کنونی و هرگونه بارگذاری اضافه بر منابع استان در حال حاضر سمی بر پیکره نصف جهان است.

مصوبات ۹ ماده ای زاینده رود تأثیر چندانی نداشت

دکتر قلمکاری در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه زاینده رود پیرامون عملکرد اتاق بازرگانی اصفهان در رابطه با حوضه آبریز زاینده رود گفت: از آنجایی که مصوبات ۹ ماده ای تأثیرچندانی در بهبود وضعیت حوضه آبریز زاینده رود نداشت؛ کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان با الگو گیری از ستاد نجات دریاچه ارومیه و مطرح کردن این سوال که مگر “چه چیز زاینده رود از دریاچه ارومیه کمتر است ” طرح ” کارگروه ملی نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب” را برای اولین بار مطرح کرد.

وی با بیان اینکه در ابتدا برخی الگوگیری از ستاد دریاچه ارومیه را نامناسب می دانستند اظهار داشت: خوشبختانه با برگزاری جلسات متعدد با مسئولین استانی نظیر: استاندار اصفهان ، معاونین استاندار، نمایندگان مجلس، رئیس حوزه علمیه اصفهان، مسئولین شرکت آب منطقه ای، مسولین سازمان جهادکشاورزی و… و همچنین ارتباط خوب با «خانه کشاورز» و کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی کارگروه ملی نجات زاینده رود به عنوان یک مطالبه عمومی مطرح و در هیئت وزیران به تصویب رسید. قلمکاری اضافه کرد: البته پیش از تصویب نهایی این طرح نیز با پیگری های کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان، انجام نامه نگاری و تعامل با مجلس شورای اسلامی معاون اول رییس جمهور دستور ایجاد این کارگرگروه را به سه وزیر کشور، نیرو و کشاورزی ابلاغ کرده بود. حمیدرضا قلمکاری تخصیص اختیارات اصل ۱۳۸ قانون اساسی به این کارگروه را آخرین اقدام برای نجات حوضه آبریز زاینده رود دانست و گفت: تنفیذ این اصل به کارگروه ملی نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب سبب می شود تا مصوبات این کارگروه حکم مصوبات هیئت دولت را داشته باشد.


نوشته شده در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸

دکتر حمیدرضا قلمکاری

عضو هیأت رئیسه، هیأت نمایندگان و رئیس شورای مطالعات استراتژیک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان | دوره نهم


تمامی حقوق برای موسسه‌ی بین‌المللی و غیرانتفاعی ایندکس محفوظ می‌باشد. © ۱۴۰۱