• خانه
  • اخبار
  • “ستاد ملی نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب ” به مرحله‌ی اجرا نزدیک می‌شود

بالاخره پیگیری‌های کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان نتیجه داد

“ستاد ملی نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب ” به مرحله‌ی اجرا نزدیک می‌شود


پس از انتخابات دوره ی هشتم اتاق بازگانی اصفهان در اسفندماه سال ۹۳ نام کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی این اتاق ، به کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست تغییر پیدا کرد و تعداد کمیته های آن نیز از سه کمیته ، به هفت کمیته افزایش یافت.

این اقدام در ماه های آغازین فعالیت دوره ی هشتم اتاق بازرگانی اصفهان انتظارها را، از این کمیسیون بالا برد و امید بیشتری را نیز در جامعه ی کشاورزی ایجاد کرد . زیر استفاده از دو عبارت “آب ” و ” محیط زیست ” ، این موضوع را تداعی می کرد که کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان در صدد است تا بیش از پیش برای حل مشکل خشکی زاینده رود و باتلاق گاوخونی که هم مهر تعطیلی بر بخشی از صنعت کشاورزی اصفهان زده و هم سلامت جسمی و روانی مردم را تحت شعاع قرار داده است قدم بردارد.

بعد از این تغییر نام و ایجاد دو کمیته ی تخصصی آب و محیط زیست سرانجام در آبان ماه سال ۹۴ و پس از جلسات متعدد با اساتید برجسته ی دانشگاهی ، متخصصان محیط زیست ، چهره های شاخص صنعت کشاورزی و تعامل ویژه با خانه ی کشاورز استان اصفهان، برای اولین بار برنامه ای تحت عنوان ” ستاد ملی نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب ” از سوی این کمیسیون مطرح گردید. برنامه ای که با روش علمی آنالیز شکاف و با در نظر گرفتن قوانین بالا دستی و در راستای بهبود فضای کسب و کار تدوین شده بود و به زعم تمامی کارشناسان می توانست در صورت اجرا از رودخانه ی فصلی زاینده رود بار دیگر یه رودخانه ی دائمی بسازد.

اما مطابق با قوانین کشور اتاق های بازرگانی نقش یک مشاور را برای دستگاه های دولتی ایفا می کنند و اجرایی برنامه های نظیر ” ستاد نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب ” برای اخذ بودجه و لازم الاجرا شدن باید در دستگاه های دولتی نیز مورد بررسی و تصویب قرار بگیرند.

بر این اساس و در راستای تحقق” ستاد ملی نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب ” بلاخره بیانیه نهایی ، پیشنهادات و نقطه نظرات کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان توسط دکتر حمیدرضا قلمکاری ریاست این کمیسیون به دکتر علی محمد شاعری ریاست کمیسیون کشاورزی ، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی تقدیم شد تا این موارد در برنامه ی ششم توسعه لحاظ ، و شرایط برای رفع مشکلات تنها حوضه ی آبریز فلات مرکزی ایران فراهم شود.

کمیسیون کشاورزی ،آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی نیز پس از مطالعه و بررسی این برنامه و صحه گذاشتن بر مفاد آن در طی نامه ای طویل به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و برشمردن مشکلات اقتصادی ،معضلات زیست محیطی، حساسیت های امنیتی و خطراتی که خشکی زاینده رود برای مردم ایجاد نموده است خواستار حل مشکلات این حوضه ی آبریز در طراز ملی و با در نظر گرفتن حق تمام ذینفعان شدند.

خوشبختانه در روزهای اخیر نیز معاون اول رئیس جمهور در نامه ای به حمید چیت چیان وزیر نیرو ، خواستار بررسی و انجام اقدامات لازم در خصوص ساماندهی حوضه ها و تالاب های کشور به خصوص ساماندهی منابع و مصارف حوضه ی آبریز زاینده رود شده است تا پس از ماه ها تلاش اینک ” نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب ” منتظر اقدام جدید وزارت نیرو بماند . اقدامی که باید منتظر ماند و دید که آیا حوضه ی آبریز زاینده رود را مانند دریاچه ی ارومیه در مسیر احیا قرار می دهد و یا بازهم با مدیریت های سلیقه ای و غیر کارشناسانه زاینده رود را به مرگ نزدیک می کند.

منبع: با خبر باش


نوشته شده در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۳۹۵

دکتر حمیدرضا قلمکاری

عضو هیأت رئیسه، هیأت نمایندگان و رئیس شورای مطالعات استراتژیک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان | دوره نهم


تمامی حقوق برای موسسه‌ی بین‌المللی و غیرانتفاعی ایندکس محفوظ می‌باشد. © ۱۴۰۱