• خانه
  • اخبار
  • حل چالش‌ها و مسائل زاینده‌رود و تالاب گاوخونی اتخاذ یک رویکرد فرامنطقه‌ای و ملی را با نگرش استراتژیک طلب می‌کند

حل چالش‌ها و مسائل زاینده‌رود و تالاب گاوخونی اتخاذ یک رویکرد فرامنطقه‌ای و ملی را با نگرش استراتژیک طلب می‌کند


دکتر حمیدرضا قلمکاری : حل چالش ها و مسائل زاینده رود و تالاب گاوخونی اتخاذ یک رویکرد فرامنطقه ای و ملی را با نگرش استراتژیک طلب می کند.

اگر زاینده رود نباشد دیار نصف جهان نه صنعت دارد نه تولید ؛ زاینده رود نباشد نه می توان نشاط اجتماعی را در وجود مردم اصفهان پیدا کرد و نه می توان توریستی را در میان آثار انبوه تاریخی آن یافت . زاینده رود رگ حیات اصفهان است وقطع این شاهرگ حیاتی یعنی مرگ تدریجی پایتخت فرهنگ و تمدن اسلامی ایران.

به گزارش خبرنگار نگاه کویر ، دکتر حمیدرضا قلمکاری رئیس کمیسیون کشاورزی آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان در پنجمین جلسه ی این کمیسیون با اشاره به این مطلب گفت : مردم اصفهان زاینده رود را زنده می خواهند زیرا زندگی آن ها در گرو زنده بودن زاینده رود است اما تحقق این هدف درگرو مدیریت صحیح و پیگیری این مطالبه در سطح ملی است .
قلمکاری با مقایسه ستاد احیای دریاچه ی ارومیه که به ریاست معاون اول رئیس جمهور دبیری دکتر کلانتری و حضور نمایندگان مجلس،دانشگاههای معتبر داخلی و حارجی ،استاندار های استان های حاشیه دریاچه ،نخبگان کشوری و برخی وزرا برگزار می شود اظهار داشت : اهمیت زاینده رود کمتر از دریاچه ارومیه نیست و باید مسائل و مشکلات حوضه ی آب ریز زاینده رود هم در سطح ملی و با وسعت بیشتری پیگیری شود .
وی با بیان اینکه اصفهان به تنهایی در مواجهه مچ اندازی برای جاری نمودن همیشگی زاینده رود ضعیف است اضافه کرد : تمامی اساتید این حوزه بر این باور هستند که مدیریت درستی در سال های گذشته بر این حوضه آبریز اعمال نشده و مشکلی که این سال ها مردم اصفهان با آن روبه رو هستند با یک عزم همگانی و ملی در کنار مدیریت صحیح می تواند برطرف گردد .
رئیس کمیسیون کشاورزی آب و محیط زیست اتاق بازرگانی با اشاره به این که امروز فرهیختگان و دانشمندان کشور نظیر دکتر رنانی و پروفسور کردوانی و… بر این باورند که بحرانی که امروز ایران را فراگرفته مسائل خارجی نیست بلکه بحران آب است تصریح کرد : فرونشست دشت ها ، خشک شدن باغات چندین ساله و خشک شدن زاینده رود و باتلاق گاوخونی همگی نشان از این دارد که بحران آب در این استان به وجود آمده است و همه باید برای حل بحران باهم همکاری و تعامل داشته باشند .
دکتر قلمکاری با بیان اینکه عزم همگانی در هشت سال دفاع مقدس عامل پیروزی کشور بود گفت : امروز نیز عزم همگانی و همکاری مسئولین و مردم و مطرح شدن این مشکل در طراز ملی می تواند مشکلات این حوضه را برطرف کند همانگونه که با ملی شدن مساله دریاچه ی ارومیه در سال های اخیر اقداماتی در خور و قابل تقدیری صورت گرفته است .
وی کمبود منابع آبی و در عین حال افزایش سطح نیاز به این مایه ی حیاتی را عاملی برای احساس نیاز به وجود یک نهاد قدرتمند برای تصمیم گیری در حوضه ی آب ریز زاینده رود دانست و خاطرنشان کرد : در سال های گذشته و در مواردی همچون اعتراض مردم شرق اصفهان و شکستن خط لوله ی انتقال آب به یزد ، گرو کشی استفاده ی سایر استان ها از خدمات استان اصفهان ، لغو طرح بهشت آباد و نادیده گرفتن ۱۰ سال کار کارشناسی و … به خوبی این مدیریت نادرست ثابت شد .
حمیدرضا قلمکاری در خصوص برون رفت از این بحران را داشتن مدل برنامه ریزی مطلوب دانست که مطابق ان مدل انجام پروژه فاز شناخت وتحللیل وضع موجود گام اول و ارائه ی الگوی مناسب وترسیم وصع مطلوب را گام اول عنوان و اضافه کرد : پس از تحلیل و بررسی مشکلاتی که امروز درگیر آن هستیم و شرایطی که می خواهیم از آن برخوردار باشیم باید برنامه ها ی انتقال برای ورود به شرایط مطلوب تعریف و پس از استقرار در وضعیت جدید به ارزیابی و کنترل نحوه اجرای برنامه ها پرداخته شود.
قلمکاری در پایان تاکید کرد : رویکرد همه ما و همه نمایندگان جدید منتخب مردم اصفهان مجلس شورای اسلامی و همه ی کسانی که دغدغه ی زاینده رود را دارند باید هم صدایی و همسویی و پیگیری احیای زاینده رود و تالاب گاوخونی به صورت فرا منطقه ای و ملی و انجام برنامه احیای زاینده رود در چارچوب و بر اساس یک برنامه ریزی راهبردی کلان و استراتژیک مصوب و تنفیذ شده باشد .


نوشته شده در تاریخ ۱۱ اسفند ۱۳۹۴

دکتر حمیدرضا قلمکاری

عضو هیأت رئیسه، هیأت نمایندگان و رئیس شورای مطالعات استراتژیک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان | دوره نهم


تمامی حقوق برای موسسه‌ی بین‌المللی و غیرانتفاعی ایندکس محفوظ می‌باشد. © ۱۴۰۱