• خانه
  • اخبار
  • گزیده سخنان دهمین جلسه کمیسیون کشاورزی

گزیده سخنان دهمین جلسه کمیسیون کشاورزی


دکتر قلمکاری در دیدار با رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: به مدیریت های سلیقه ای و منطقه ای در خصوص زاینده رود پایان دهید.

حمیدرضا قلمکاری در نشستی که با حضور رئیس کمیسیون کشاورزی ،آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی و قائم مقام خانه کشاورز ایران برگزار گردید خواستار توجه بیشتر مجلس به بخش کشاورزی ، محیط زیست و احیای رودخانه زاینده رود شد .

قلمکاری با بیان اینکه در صدد بودیم این جلسه قبل از تصویب سند ششم توسعه برگزار شود گفت:موضوع آب و محیط زیست دو فاکتور اساسی در دست یابی به امنیت غذایی است و اگر واقعا به دنبال خوداتکایی ، امنیت غذایی و ایجاد اشتغال هستیم باید در مورد مسائل و معضلات کشاورزان ازجمله آب برنامه و مدیریت صحیح داشته باشیم .

وی با اشاره به سهم حدودا ۲۰ درصدی بخش کشاورزی در اشتغال و بهره وری و همچنین اختصاص سهم ۱۵ درصدی از تولید ناخالص ملی در سال ۹۳ اظهار داشت :اگرچه رشد صنعت کشاورزی در برنامه های اول تا پنجم توسعه با همت بلند کشاورزان و علی رغم مشکلات و معضلات بسیار ،روندی صعودی داشته است اما به هرحال جایگاه کنونی صنعت کشاورزی جایگاه ایده آل و اصلی آن نیست .

دکتر قلمکاری خوداتکایی را از مفاهیم اصلی در اقتصاد مقاومتی دانست و تصریح کرد : کشاورزی از جمله مهمترین مولفه های اقتصاد مقاومتی است و ما اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی و چشم اندازه ۲۰ ساله ی کشور را جامه ی عمل بپوشانیم باید برای صنعت کشاورزی نگاهی جدید و مدیریتی دقیق داشته باشیم .

رئیس کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به اینکه صادرات محصولات کشاورزی در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ از لحاظ وزنی و ارزشی کاهش یافته است اظهار داشت : محصولات صادراتی کشاورزی را ، محصولاتی آب بر مانند هندوانه تشکیل داده است که این موضوع با در نظر گرفتن مشکلات آبی کشور و مسئله صادرات آب مجازی بسیار جای تامل و بازنگری دارد .

دکتر حمیدرضا قلمکاری با اشاره به اینکه استان اصفهان در تولید برخی از محصولات زراعی ، باغی و دامی همیشه جزء استان های برتر کشور بوده است تصریح کرد : اصفهان یک استان صنعتی است و با رونق کشاورزی می تواند تبدیل به یک استان فراصنعتی با کلیه ابعاد توسعه پیشین وپسین زنجیره غذایی شود .

قلمکاری حل مساله زاینده رود را یک امر ضروری برای حیات فلات مرکزی ایران دانست و اضافه کرد: پیشنهاد کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان ایجاد ” کارگروه ملی نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب ” است تا از این طریق به مدیریت های سلیقه ای و منطقه ای این حوضه ی آبریز پایان داده شود.

دکتر قلمکاری با طرح این پرسش که مگر چه چیز زاینده رود کمتر از دریاچه ی ارومیه است گفت :زاینده رود فقط برای اصفهان نیست ،زاینده رود قلب تپنده فلات مرکزی است که باید تبدیل به یک رستاخیزو مطالبه ی ملی شود . همچنین می توان انتظار داشت با همت عالی دولت و با تعیین کارگروه ملی نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب مشابه آنچه در دریاچه ی ارومیه انجام پذیرفته است زاینده رود بار دیگر زنده شود.


نوشته شده در تاریخ ۳۰ مهر ۱۳۹۵

دکتر حمیدرضا قلمکاری

عضو هیأت رئیسه، هیأت نمایندگان و رئیس شورای مطالعات استراتژیک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان | دوره نهم


تمامی حقوق برای موسسه‌ی بین‌المللی و غیرانتفاعی ایندکس محفوظ می‌باشد. © ۱۴۰۱