• خانه
  • اخبار
  • بیست و سومین کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی

بیست و سومین کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی


رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان هم افزایی کلید سازگاری با اقلیم و برون رفت از چالش های خشکسالی است.

قبول واقعیت خشکسالی ، برنامه ریزی بر اساس قوانین علمی اثبات شده و هم افزایی و همدلی بین بخشی برای اجرای آن مهمترین مولفه های سازگاری با تغییر اقلیم است .

دکتر حمیدرضا قلمکاری رئیس کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان در بیست سومین نشست این کمیسیون با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد مساحت کشور را خشکسالی فرا گرفته است گفت: این رویکرد که مدام از اتفاقات رخ داده در میزان بارش ها و بحران آب صحبت کنیم دردی را از کشور دوا نمی کند بلکه امروز لازم است تا ضمن قبول واقعیت ها ، با احصاء روش های علمی اثبات شده و با اتحاد و هم دلی با شرایط اقلیمی جدید سازگار شویم .

وی سه مساله ی آب ، محیط زیست و تولید محصولات صادرات محور متناسب با اقلیم در حوزه ی کشاورزی را از اولویت های کمیسیون کشاورزی،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان برشمرد و تاکید کرد : خروج از وضعیت کنونی در ابتدا نیازمند این است که انکار واقعیت ها درخصوص مسائل زیست محیطی و آب کنار گذاشته شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان از دانشگاهیان به عنوان تصمیم سازان و از مسئولین به عنوان تصمیم گیران نام برد و ادامه داد : موفقیت های که در این کمیسیون به دست آمده نتیجه ایجاد هم افزایی بین فعالان اقتصادی ، مسئولین دولتی و دانشگاه ها بوده است و کارهای نیمه تمام نیز بی شک با همین نسخه نتیجه خواهد داد .

قلمکاری با اشاره به اینکه مطابق با مطالعات سازمان ناسا در ۳۰ سال آینده ۴۵ کشور وارد تنش آبی شدید خواهند شد و ایران چهارمین کشور در این فهرست است اظهار داشت : آب مهمترین موضوع بین بخشی میان صنایع مختلف است و لازم است تا همه ی بخش ها در این زمینه وظایف خود را بدانند و طرح های ریاضتی آب را انجام دهند.

وی با بیان اینکه منظور از خشکسالی کمبود بارش در یک دوره ی زمانی به صورت ممتد است و نباید معنی آنی آن را درنظر قرار دهیم تصریح کرد : به جای مبارزه با تغییر اقلیم و ادامه رویکرد گذشته لازم است تا به سمت سازگاری با اقلیم حرکت کنیم و تلاش های بیشتر و موثر تری را در راستای مسائلی چون : طرح های معیشتی جایگزین ، اصلاح الگوی کشت و … داشته باشیم .

حمیدرضا قلمکاری با اشاره به تاثیرات منفی خشکسالی بر امنیت ملی گفت : براساس شاخص مساحت تحت تاثیر خشکسالی (SPEI) تنها ۷/۲ کشور و ۵ درصد مساحت استان اصفهان از منظر میزان بارش وضعیت مطلوب دارد که این خود بیش از پیش به توجه به این موضوع تاکید می کند.


نوشته شده در تاریخ ۴ تیر ۱۳۹۷

دکتر حمیدرضا قلمکاری

عضو هیأت رئیسه، هیأت نمایندگان و رئیس شورای مطالعات استراتژیک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان | دوره نهم


تمامی حقوق برای موسسه‌ی بین‌المللی و غیرانتفاعی ایندکس محفوظ می‌باشد. © ۱۴۰۱