رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این نشست، گیاهان تراریخته را یکی از چالش های کشاورزی ایران و جهان دانست و افزود: با این وجود، عده ای بدون آنکه در باره این نوع گیاهان اطلاعات لازم را داشته باشند، بدنبال رونق آن هستند. حمیدرضا قلمکاری هشدار داد: در صورت بی توجهی به این موضوع، سلامت جامعه و مصرف کنندگان ممکن است بشدت در معرض تهدید قرار بگیرد. وی  افزود: بسیاری از کشورها توجه ویژه ای نسبت به کشاورزی دارند مشکلات این صنعت را بصورت علمی و با نگاه فراملی دنبال و برای حل آن تلاش می کنند. قلمکاری  اظهار کرد: پیگیری مساله گیاهان تراریخته، رسالت کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان است و تشکیل یک دبیرخانه دائمی گیاهان تراریخته متشکل از متخصصان این حوزه در راه انجام این رسالت گام مثبتی محسوب می شود. وی  با ابراز نگرانی از تاثیر این نوع گیاهان بر محیط زیست افزود: گیاه تراریخته می تواند اقلیم و محیط زیست یک منطقه را بکلی تغییر دهد و طبق آمار جهانی این نوع گیاهان افزایش تولید قابل توجهی نداشته و این مهم در تولید پنبه تراریخته شده در پاکستان و بورکینافاسو نیز بخوبی ثابت شده است. عضو گروه پژوهش فرهنگستان علوم پزشکی نیز در این جلسه گفت: 33 سال از تولید گیاهان تراریخته با استفاده از علم بیوتکنولوژی می گذرد و اکنون در حالی که همه دنیا از میزان تولید گیاهان تراریخته ی خود کاسته اند ما بدنبال افزایش آن هستیم که بسیار جای تامل دارد. سیدمهدی سیدی، گیاهان تراریخته را در دو نوع مقاوم به حشره و مقاوم به آفت کُش عنوان کرد و افزود: بر اساس یافته های علمی هر اقلیم حشرات مخصوص به خود و البته نژادهای انسانی منحصر به فرد دارد و به همین دلیل نمی توان گفت که یک گیاه تراریخته شده می تواند در تمام دنیا رشد و کیفیت مطلوب داشته باشد. وی تاکید کرد: این گیاهان اصلاً به اروپا ورود نکرده و کشورهای پیشرفته تولید گیاهان تراریخته را فراموش کرده اند و بسوی تغییر ژن های گیاهی حرکت می کنند. سیدی اظهار کرد: این در حالی است که بر اساس برنامه ششم توسعه باید یک میلیون هکتار از اراضی کشاورزی ایران به کشت گیاهان تراریخته اختصاص یابد.  

"منتشر

یک استاد دانشگاه: دلسوزان ایران از گیاهان 'تراریخته' استفاده نمی کنند

"لینک
جراید (10)">

یک استاد دانشگاه: دلسوزان ایران از گیاهان 'تراریخته' استفاده نمی کنند

یک استاد دانشگاه: دلسوزان ایران از گیاهان 'تراریخته' استفاده نمی کنند

اصفهان-ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس تاکید کرد: دلسوزان ایران از گیاهان 'تراریخته' استفاده نمی کنند.

یک استاد دانشگاه: دلسوزان ایران از گیاهان 'تراریخته' استفاده نمی کنند

محصولات تراریخته 'Genetically Modified Organisms' از طریق مهندسی و اصلاح ژن‌های یک ارگانیسم به دست می‌آید و در این اصلاح ژنتیکی 'دی.ان.ای' (DNA) موجودات با استفاده از روش‌هایی تغییر می‌یابد.'دی ‌ان ‌ای' پس از ایجاد تغییر در خارج از بدن یک موجود یا گیاه، به درون سلول‌های آن منتقل می‌شود، به نحوی که بتواند به جزیی از 'دی ‌ان ‌ای' آن موجود تبدیل شود و این تغییر می‌تواند موجب تولید فراورده‌هایی شود که ویژگی های جدیدی دارند و آن را به نسل‌های بعدی انتقال می دهند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، مجتبی خیام نکویی در سومین جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق اصفهان افزود: در حالی ایران می خواهد به سمت تولیدات گیاهان تراریخته بخصوص تولید برنج تراریخته برود که هیچ کشوری در دنیا جرات چنین کاری را به خود نداده است و باید توجه داشت که هر کس دلش به حال ایران می سوزد از این نوع گیاهان استفاده نمی کند.

وی یادآور شد: آنچه باعث طرح تولید گیاهان تراریخته در کشور ما شده تاکید برنامه ششم توسعه بر کشت این نوع گیاهان است در حالی که بسیاری از کشورها از جمله چین با وجود داشتن فناوری آن از تولید چنین گیاهانی برای مردم خود احتراز می کنند.

وی تاکید کرد: اگر ما دو بُعد مدیریت و ارزیابی ریسک را در استفاده از این گیاهان بررسی کنیم به این نتیجه می رسیم که تولید گیاهان تراریخته به نفع سلامت مردم نیست. 

خیام نکویی، مسائل مرتبط با کشاورزی را نوعی جنگ نامرئی دانست و گفت: اهمیت این موضوع بگونه ای است که حتی دشمن می تواند از طریق گیاهان و محصولات گیاهی فاقد کیفیت و شاید تراریخته، جمعیت و سلامت مردم ایران را به خطر انداخته و به اقتدار ایران خدشه وارد کند.

وی تاکید کرد: باید از واردات گیاهان تراریخته جلوگیری کرد.

خیام نکویی گفت: سلامت مردم بر همه چیز اولویت دارد و نباید بدون مطالعه، آزمایش اساسی و توجه لازم در عرصه های کشاورزی اقدامی انجام شود، زیرا محصولات کشاورزی سلامت یک جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این نشست، گیاهان تراریخته را یکی از چالش های کشاورزی ایران و جهان دانست و

افزود: با این وجود، عده ای بدون آنکه در باره این نوع گیاهان اطلاعات لازم را داشته باشند، بدنبال رونق آن هستند.

حمیدرضا قلمکاری هشدار داد: در صورت بی توجهی به این موضوع، سلامت جامعه و مصرف کنندگان ممکن است بشدت در معرض تهدید قرار بگیرد.

وی  افزود: بسیاری از کشورها توجه ویژه ای نسبت به کشاورزی دارند مشکلات این صنعت را بصورت علمی و با نگاه فراملی دنبال و برای حل آن تلاش می کنند.

قلمکاری  اظهار کرد: پیگیری مساله گیاهان تراریخته، رسالت کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان است و تشکیل یک دبیرخانه دائمی گیاهان تراریخته متشکل از متخصصان این حوزه در راه انجام این رسالت گام مثبتی محسوب می شود.

وی  با ابراز نگرانی از تاثیر این نوع گیاهان بر محیط زیست افزود: گیاه تراریخته می تواند اقلیم و محیط زیست یک منطقه را بکلی تغییر دهد و طبق آمار جهانی این نوع گیاهان افزایش تولید قابل توجهی نداشته و این مهم در تولید پنبه تراریخته شده در پاکستان و بورکینافاسو نیز بخوبی ثابت شده است.

عضو گروه پژوهش فرهنگستان علوم پزشکی نیز در این جلسه گفت: 33 سال از تولید گیاهان تراریخته با استفاده از علم بیوتکنولوژی می گذرد و اکنون در حالی که همه دنیا از میزان تولید گیاهان تراریخته ی خود کاسته اند ما بدنبال افزایش آن هستیم که بسیار جای تامل دارد.

سیدمهدی سیدی، گیاهان تراریخته را در دو نوع مقاوم به حشره و مقاوم به آفت کُش عنوان کرد و افزود: بر اساس یافته های علمی هر اقلیم حشرات مخصوص به خود و البته نژادهای انسانی منحصر به فرد دارد و به همین دلیل نمی توان گفت که یک گیاه تراریخته شده می تواند در تمام دنیا رشد و کیفیت مطلوب داشته باشد.

وی تاکید کرد: این گیاهان اصلاً به اروپا ورود نکرده و کشورهای پیشرفته تولید گیاهان تراریخته را فراموش کرده اند و بسوی تغییر ژن های گیاهی حرکت می کنند.

سیدی اظهار کرد: این در حالی است که بر اساس برنامه ششم توسعه باید یک میلیون هکتار از اراضی کشاورزی ایران به کشت گیاهان تراریخته اختصاص یابد.

 

منتشر شده در : ایرنا

یک استاد دانشگاه: دلسوزان ایران از گیاهان 'تراریخته' استفاده نمی کنند

لینک منبع